HOME

GEBOORTEKAARTEN

TROUWKAARTEN

OVERIGE KAARTEN

LOOKBOOK

WERKWIJZE

OVER ONS

CONTACT

En hoe werkt het allemaal?

Iedere kaart een eigen aanpak, maar allemaal met het mooiste resultaat!

​Iedere kaart vereist een eigen aanpak. Dit is afhankelijk van meerdere factoren zoals: Wil je een trouw, geboorte of andere kaart? Welk papier kies je, welke (druk)techniek passen we toe en hoe complex is het ontwerp? Ook de afwerking speelt hierbij een rol. Daarom is het van groot belang dat we al deze punten van tevoren goed duidelijk hebben, zodat er aan beide kanten geen verwarring ontstaat. En we het mooiste resultaat krijgen! Hierna proberen we uit te leggen hoe we te werk gaan en waar je rekening mee moet houden. Goed om te weten dus!

Stap voor stap

1

– Kiezen + Offerte

Kies eerst een basiskaart uit onze collectie als inspiratie. Wil je iets veranderen of heb je extra wensen? In het offerteformulier kun je diverse opties aangeven. Voor een custom ontwerp vraag je hier een offerte aan. Wij maken een offerte o.b.v. jouw aanvraag. Indien nodig nemen we contact met je op om details te bespreken. Hierna kunnen we jouw prijs bepalen en de definitieve offerte maken. Zie ook levertijd.

2

– Ontwerp

Nadat je de offerte hebt goedgekeurd is de bestelling geplaatst. Stuur ons nu de gegevens/teksten door (voor zover mogelijk). Wil je een visitekaartje? Indien je een logo hebt, dan kan je deze aanleveren. Nog geen logo? Ook dit kunnen we voor je realiseren, geef dit aan in de offerteaanvraag. Alles helder? Dan gaan we aan de slag met het ontwerp!

3

– Uitvoering

Je ontvangt van ons altijd een kosteloze digitale proef van het ontwerp. Hiermee kan je aangeven of je nog dingen wilt aanpassen of dat deze akkoord is. Na akkoord van het digitale ontwerp, starten we met de échte productiefase: we maken een cliché (stempel) van jouw ontwerp en drukken de kaarten. Na afwerking, zijn jouw kaarten klaar voor verzending of kun je ze komen ophalen. Je krijgt een seintje!

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP

Goed om te weten!

– Levertijd

Een belangrijk aspect in het proces is de lever/productietijd. En dan met name voor de trouw- en geboortekaarten. Je wilt immers op tijd je kaart kunnen versturen. Een tip voor beide kaarten: bestel de enveloppen van tevoren, dan kan je deze in de tussentijd vast adresseren.

Trouwkaart – Jullie gaan trouwen, hoera! De datum van de grote dag is vaak al – langere tijd – bekend, dus die horen wij graag! De normale duur van dit proces (goedkeuring offerte, aanpassing ontwerp en drukken/afwerking) neemt minimaal 2 weken in beslag, afhankelijk van de extra wensen. Bij een eigen ontwerp neemt dit meer tijd in beslag, dus houd daar rekening mee. Willen jullie er stationery bij? Supergaaf, maar dit kost wel iets meer tijd. Reken hiervoor 1 tot 2 weken extra. Lees hier meer over stationery. Plaats je bestelling dus tijdig, dat scheelt een hoop stress!

Geboortekaart – Voor een geboortekaart werkt het iets anders: je kunt immers nooit exact zeggen wanneer de kleine besluit dat het tijd is om de wereld te verkennen. Pas na de geboorte kunnen we de gegevens als datum, gewicht en tijd pas invullen. We snappen dat je een kaart na de geboorte wel binnen een bepaalde tijd wilt versturen. Dus bij dit proces is het essentieel dat we de ontwerpfase hebben afgerond voor de geboorte, zodat we enkel de gegevens aan hoeven te passen. Ga er hierbij vanuit dat dit minimaal 2 weken in beslag neemt, afhankelijk van de wensen. Kies je voor een eigen ontwerp? Houd dan rekening met meer ontwerptijd.

Is het kindje geboren? Gefeliciteerd! Stuur de gegevens dan snel door via mail of whatsapp. Binnen 1 werkdag ontvang je het aangepaste ontwerp met de juiste gegevens. Omdat het een ambachtelijk proces is, neemt het drukproces nog wel enige tijd in beslag. Maar we streven ernaar om de kaarten binnen 3 tot 5 dagen bij jullie te hebben.

– Toch met spoed een bestelling plaatsen? Neem dan even contact op, dan kijken we wat er mogelijk is.

Visitekaartje – Bij dit proces is het van belang dat je je logo aanlevert. Nog geen logo of huisstijl? Ook dit kunnen we voor je verzorgen. Neem hiervoor even contact op. Net zoals bij de andere kaarten, neemt de duur van dit proces (goedkeuring offerte, aanpassing ontwerp en drukken/afwerking) normaliter minimaal 2 weken in beslag. Heb je spoed vanwege een event bijvoorbeeld? Neem dan even contact op, we kijken of we iets kunnen regelen. 

– betaling

De betaling vindt plaats nadat we het drukwerk hebben afgerond. Zodra je bestelling klaar is om te versturen, sturen we je de factuur met betaalverzoek. Nadat deze is voldaan, sturen we de bestelling naar je op!

– wedding stationery

Maak jouw grote dag extra BIG! Voer de stijl van je kaart door in andere trouwitems, zodat je één matching look krijgt. Denk aan het toevoegen van een RSVP kaartje (een kaartje waarmee gasten kunnen aangeven of ze wel of niet komen). Of bijpassende menu- en tafelkaarten. En vergeet het bedankkaartje niet! “Oh’s” en “Ah’s” gegarandeerd. Hebben jullie zelf een leuk idee? Bring it on! We staan open voor leuke ideeën en denken graag mee!

– technieken

Al onze kaarten drukken we doorgaans op onze originele Heidelberg Windmill pers uit 1970. Om een letterpress kaart te maken, gebruiken we een aantal (druk)technieken. Welke we toepassen is afhankelijk van het soort kaart en het effect dat we willen bereiken. Standaard gebruiken we de ‘gewone’ diepdruk oftewel letterpress met inkt. Om het reliëf te krijgen dat kenmerkend is voor deze oude ambachtelijke druktechniek, maken we een cliché van het ontwerp. Dit is een soort stempel.

Blinddruk: Voor een minimalistisch en subtiel effect is blinddruk een fantastische toepassing. Dit is letterpress, maar dan zonder inkt! Om een extra diepe indruk te krijgen, maken we gebruik van een preegpers.

Goudfolie/foliedruk: Voor een écht WOW-effect kan je kiezen voor bedrukking met goudfolie, hiermee creëren we een extra sjieke uitstraling. Naast goudfolie kan je ook kiezen voor diverse andere kleuren folie. Wil je bijvoorbeeld een witte opdruk op een donkere ondergrond, dan maken we gebruik van witte folie. Let op: bij deze druktechniek maken we gebruiken van een messing stempel die we op maat en speciaal voor jou bestellen. Hier zijn extra kosten aan verbonden en de levertijd hiervan is ongeveer 2 weken. Houd hier dus rekening mee.

– Do’s & dont’s

Belangrijk om te weten is dat er wel bepaalde ‘regels’ zijn waar een ontwerp aan moet voldoen om een mooie, scherpe letterpress kaart te kunnen drukken. In de basis is het aan te raden om een ontwerp vooral simpel te houden, niet alleen vanwege het technische aspect, maar ook gewoon omdat het effect mooier tot zijn recht komt. Less is echt more! Don’t worry: tijdens het ontwerpproces zal snel genoeg blijken wat wel en niet mogelijk is.

 

Beperk het aantal kleuren

Iedere kleur betekent een drukgang. Er moet voor iedere drukgang een cliché gemaakt worden en instelkosten berekent worden. Dus hoe meer kleuren, hoe meer drukgangen en dus meer kosten. Ons advies, hou de kleuren beperkt, dat houdt de prijs van je kaart leuk!

Tekst e.d. niet te klein

Kleine priegelige teksten en vormgeef elementen zijn lastig te verwerken in de cliché. Er is een kans dat deze tijdens het productieproces worden ‘weggewassen’ en de cliché zo niet bruikbaar is. Ook bestaat er de kans dat de letters/elementen tijdens het drukken dichtlopen met inkt. Wij houden doorgaans een tekstgrootte van 8 pt. aan.

Lijndiktes en afstand

Dunne lijnen zijn fraai, maar ze moeten wel van een bepaalde dikte zijn om zichtbaar te zijn tijdens het drukproces. Ook moet er voldoende ruimte zitten tussen de lijnen, want anders lopen deze dicht tijdens het drukken.

Geen volvlakken

Volvlakken in kleur doen onze geliefde machine geen goed. Daarom kunnen wij dit helaas niet uitvoeren.

Paper + ink

– papier

Kenmerkend voor letterpress kaarten is vaak het zware papier dat gebruikt wordt. Dit is niet alleen omdat het zo lekker robuust is en lekker in de hand ligt. De indruk is simpelweg dieper op dikker papier! Dus hoe dikker het papier, hoe sterker het effect.

Het papier waar we graag mee werken varieert van stoer gerecycled grijsboard tot ultradik zacht 600 grs. katoenpapier. Wil je echt iets aparts, kies dan voor handgeschepte kaartjes uit Nepal. Met zijn rauwe scheprand heb je echt iets unieks in handen, want ieder kaartje is anders.

Hier worden we zelf heel gelukkig van: de prachtige, duurzame papiersoorten die we via passion for paper mogen leveren. Papier dat stuk voor stuk met liefde is gemaakt en 100% gerecycled is. Het Eko kraftpapier dat we o.a. van hen gebruiken is van hoge kwaliteit en voelt fantastisch. Een echte aanrader is het bijzondere Moinho katoenpapier uit Portugal. Gemaakt van textielrestanten op een authentieke manier en papiermachine. Hierdoor is ieder vel uniek en krijgt een bijzondere structuur. Hoe gaaf is dat!

Ga je voor gekleurd papier, dan kan je kiezen voor de extract collectie van G.F. Smith. Dit is 100% gerecycled papier gemaakt van oude koffiebekers. Verkrijgbaar in 10 kleuren. Wil je een speciale kleur papier, dan hebben we papier uit de colorplan collectie: deze is met 50 kleuren en 8 verschillende diktes het meest uitgebreide assortiment gekleurd papier en karton ter wereld. Van 100 tot en met 700 grams. Heb je dus een speciale kleur in gedachten? Laat het ons weten, dan gaan we ermee aan de slag.

Bekijk hieronder een aantal verschillende papiersoorten. Van veel papiersoorten zijn meerdere kleuren en gewichten verkrijgbaar. Wil je het papier echt voelen, dan kunnen we – indien voorradig – monsters naar je sturen! Stuur een mailtje.

ONZE PAPIERCOLLECTIE WISSELT REGELMATIG. DUS HOUD DEZE PAGINA IN DE GATEN!

– Katoenpapier / 600 grs.

– GREYBOARD 100% GERECYCLED / 800 GRS.

– Eko kraft / 800 GRS.

– Cairn Almond / 500 grs.

– Khadi papier wit / 320 grs.

– Moinho katoen / 600 grs.

– inkt / kleur

In onze kaarten maken we veel gebruik van zwart en/of monotone kleuren. Dit gaat nu eenmaal heel goed samen met minimal design. Dit is dus een beetje het uitgangspunt van de stijl van onze kaarten. Maar voel je vrij om zelf een kleur toe te voegen of aan te passen aan de designs! Kleur zorgt immers voor een feestlijk tintje. We werken alleen met kwalitatieve hoogstaande drukinkten, hierdoor blijft het drukwerk een tastbare herinnering waar je nog jarenlang van kan (na)genieten! Geef aan welke (andere) kleur je in gedachten hebt dan kunnen we daar een kleur bij zoeken. Weet je niet zeker wat je wilt of twijfel je? Vraag ons dan om advies!

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP

OFFERTE / BESTELLEN

Laten we samen
iets moois maken!

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen of direct bestellen? Ga naar de offertepagina.

buro stampij

Werkwijze

Over ons

Contact

Producten

Geboortekaarten

Trouwkaarten

Visitekaartjes

Giftcards

service

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Levertijd

Betaling

copyright© Buro Stampij